Prawdziwie włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy
Włoskie restauracje to w kraju najczęsciej spotykany rodzaj restauracji. Kochamy włoskie jedzenie gdyż jest pyszne, pożywne oraz ceszy oko. Z całą pewnością najczęściej decydujemy się na pizzę. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską próbują rzadsze dania – canelloni, gnocchi czy desery włoskie.
Rozglądając się za dobrą restauracją włoską warto przyjrzeć się kilku istotnym cechom: jak wiele półproduktów rzeczywiście jest sprowadzanych z Włoch, czy w karcie znajdują się też mniej znane dania, czy karta win, zawiera klasyczne włoskie trunki. Włoskie potrawy to duża wielość smaków i potrawy z różnych części Włoch. W dobrej restauracji poczujemy naturalny smak Włoch.
Włoska kuchnia jest prosta, co nie zmienia faktu, że że nie jest pyszna Z pewnością można stwierdzić, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich .
Aromatyczne wino włoskie
Żadna szanująca się knajpka włoska, która ubiega się do tytułu bycia eleganckim punktem na kulinarnej mapie regionu, nie może ignorować trunków. Obiad bez wyjątku musi obejmować też aperitiff. Kieliszek czerwonego wina to we Włoszech typowa praktyka. La grande Mamma Kraków Najbardziej znane wina włoskie to toskańskie vin santo, kalabryjskie ciro oraz monti z Sardynii. Włoska restauracja – jeśli naprawdę chce być postrzegana jako prawdziwie włoska, powinna mieć nie mały zestaw win.
Regionalna włoska restauracja
Mając ochotę poznać fenomen kuchni włoskiej bez wahania warto wybrać się do restauracji, która potrafi przygotować nie jedynie makaron i pizzę.
Zobacz film